Cielęcina

Mięso cielęce  jest niskokaloryczne i chude. Najsmaczniejsze kawałki cielęciny to udziec (dzieli się na frykanda), górka, nerkówka. Nieco pośledniejszym gatunkiem cielęciny są łopatka, kark, mostek, nóżki. Udziec nadaje się na sznycle, steki, zrazy, pieczeń, górka na kotlety, nerkówka na pieczeń i do duszenia. Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, wynikajacym z tego, że cielę karmione jest mlekiem. Mięso cielęce prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. Takie też oferujemy wszystkim naszym partnerom. Poniżej oferta cielęciny, którą jesteśmy w stanie Państwu zaoferować:

 

  • Górka cielęca
  • Grasica cielęca
  • Kark cielęcy
  • Kości cielęce
  • Łopatka cielęca
  • Mostek cielęcy
  • Polędwica cielęca
  • Udziec cielęcy
  • Wątroba cielęca
  • Gicz cielęca