Wieprzowina

Wieprzowina jest mięsem, które w Polsce konsumowane jest w bardzo dużych ilościach. Świeże mięso powinno mieć odcień od jasnego różu do czerwieni. To pochodzące od młodszych osobników charakteryzuje się jaśniejszym kolorem. Intensywność barwy zależy również od tego, z której części tuszy pochodzi. Kolor danego kawałka powinien być jednakowy na całej powierzchni. Doskonale zdajemy sobie z tego sprawę, dostarczając naszym klientom mięso wieprzowe najwyższej jakości. Jesteśmy w stanie dostarczyć każdy rodzaj mięsa wieprzowego:

 

  • Schab wieprzowy
  • Żeberka paski
  • Karkówka wieprzowa
  • Szynka wieprzowa
  • Łopatka wieprzowa
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Boczek wieprzowy
  • Golonka tylna/przednia
  • Mięso drobne kl. II
  • Słonina
  • Wątroba
  • Kości wieprzowe